عوارض مصرف قرص ترازودون Trazodone

عوارض مصرف قرص ترازودون Trazodone

امروزه بیشتر افراد درحال دست و پنجه نرم کردن با با بیماری ای به نام افسردگی هستند. شدت افسردگی در افراد مختلف باتوجه به چندین مورد که مهم ترین آنها سبک زندگی و لایف استایل میباشد، متفاوت است.

افراد سعی می کنند تا با مراجعه به روانپزشک و صحبت کردن با یک شخص کاربلد، مشکل خود را تا حدودی حل کنند. برخی از افراد برای درمان بیماری به تجویز پزشک از داروهای ضد افسردگی استفاده می کنند. یکی از مطرح ترین و پرفروش ترین داروهای ضد افسردگی، قرص ترازودون در دوز های مختلف 50-100-150 میلی گرم در بازار وجود دارد.

سوالی که برای اکثر مصرف کنندگان این نوع داروها به وجود می آید، شامل عوارض مصرف، مکانیسم تاثیرگذاری و … هست که در این مقاله سعی داریم به سوالات عمده بوجود آمده درباره قرص ترازودون، پاسخ بدهیم.

قرص ترازودون چیست؟

قرص ترازودون چیست؟

ترازودون از قبیل دارو های آنتاگونیست ها و آگونیست های گیرنده سروتونین Serotonin Receptor Antagonists and Agonists(SRAAs) می باشد. این دارو می تواند به بهبود خلق و خوی، سطح اشتها و انرژی، کاهش اضطراب و بی خوابی و برخی دیگر از عوارض افسردگی کمک شایانی کند.

اشکال دارویی قرص ترادوزون

ترادوزون ها معمولا به سه نوع شربت، قرص و کپسول مانند انواع دیگر قرص ها معرفی و عرضه شده اند که بسته به نیاز خود و تشخیص پزشک، باید یکی از این انواع را تهیه کرده و مصرف کنید.

این مطلب را نیز بخوانید: درمان اختلالات روانپزشکی و روانشناسی 

شرایط نگهداری قرص ترازودون

این قرص هم مانند سایر داروها در هر شکلی که باشد نیازمند سه شرط برای نگهداری هست:

  • دارو باید دور از دسترس کودکان باشد.
  • دارو در جای خشک و خنک باشد.
  • دارو به دور از نور خورشید باشد.

نحوه عملکرد قرص ترازودون چیست؟

ترازودون به بازگرداندن تعادل سروتونین در مغز کمک می کند. بهبود بیماری معمولاا بین 2 تا 4 هفته بعد از شروع مصرف ترازودون نمایان می شود.

این دارو عوارض جانبی SSRI ندارد و روی حرکت سریع چشم (REM) تأثیر نمی گذارد.

نام تجاری قرص ترازودون چیست؟

قرص ترازودون با نام تجاری دسیرل یا مولیپاکسین به بازار عرضه می شود که البته به آن ترازولکس نیز گفته می شود. برای تهیه این محصول هم می توانید با نام تجاری و هم خود اسم ترازودون به داروخانه ها مراجعه فرمایید.

البته درنظر داشته باشید که قرص هایی از این قبیل که تاثیر مستقیم برم غز دارند، نباید بطور خودسرانه استفاده شوند و حتما استفاده آنها باید تحت نظر پزشک و با نسخه باشد.

نام تجاری قرص ترازودون چیست؟

آیا قرص ترازودون چاق کننده است؟

قرص های ضد افسردگی با تاثیر مستقیم برروی مغز و در دست گرفتن تمامی فعالیت های بیرونی و درونی بدن، قادر هست تا حتی وزن شما را دچار اختلال کند. هنوز هیچ حرف موثقی مبتنی بر چاقی براثر قرص ترازودون منتشر نشده است.

این قرص در برخی افراد موجب چاقی و در برخی دیگر باعث لاغری می شود که این موضوع بستگی به دوز مصرف و شرایط حاد افسردگی و لایف استایل که شامل خورد و خوراک و فعالیت های بدنی فرد می شود، دارد.

زمان مصرف قرص ترازودون

همانطور که گفته شد، قرص ترازودون برای درمان افسردگی تجویز می شود. بزرگترین شاخصه داروهایی از این دسته، خواب آور بودن و ضد اضطراب بودنشون هست که یک حس خنثی به مصرف کننده می دهد.

قرص ترازودون به تنهایی برای درمان اختلال افسردگی عمده و اختلالات اضطرابی بکار می رود اما برخی پزشکان این دارو را با داروهای دیگر به منظور ترک الکل و اعتیاد برای بیماران خود تجویز می کنند.

این مطلب را نیز بخوانید: اختلالات مرتبط با خواب در سالمندان 

موارد تجویز قرص ترازودون – کاربرد ترازودون

معمولا روانپزشک با توجه به عود بیماری و همچنین شرایط بیمار این دارو را در موارد زیر تجویز می کند:

  • افسردگی اساسی
  • افسردگی عمده همراه با بی خابی و اضطراب
  • به عنوان آرام بخش

اطلاعات دارویی قرص ترازولکس (قرص ترازودون)

در چندین جای این مقاله به این موضوع اشاره شده است که قرص ترازودون یک داروی ضد افسردگی هست، ممکن است این دارو تغییراتی در بدن مصرف کننده ایجاد کند که به شرح زیر است:

  • بهبود خلق و خو
  • سطح انرژی بالا
  • کاهش اضطراب
  • کاهش بی خوابی
  • کمک به کنترل علائم افسردگی

حتی اگر افسرده هم نیستید، این دارو می تواند در کنترل اضطراب به شما کمک کند.

قرص ترازودون چطور به خوب شدن حال کمک می کند؟

قرص ها و موارد ساخت هشده با نام ترازودون، با ازاد کردن هورمونی به نام (سروتونین) در مغز ما و برقراری تعادلی یکماهه، باعث ایجاد حس سرخوشی و دوری از اضطراب و افسردگی می شود. نسخه ایرانی قرص ترازودون، ترازولکس 50 هست که می توانید با تجویز پزشک استفاده کنید.

اطلاعات دارویی قرص ترازولکس (قرص ترازودون)

قرص ترازودون چطور می تواند افسردگی تک قطبی را درمان کند؟

افسردگی تک قطبی یا افسردگی بدون اضطراب، اولین مورد برای استفاده از ترازودون هست. طبق آزمایشات و تحقیق هایی که صورت گرفته، گفته شده که دوز ضد افسردگی قرص ترازودون با آمی تریپتیلین، دوکسپین و میانسرین برابری می کند.

در مرحله دوم دریافتند که قرص ترازودون دارای سمیت قلبی کمتر نسبت به سایر داروها، ضد اضطراب و عوارض جانبی کمتری دارد.قرص ترازودون برای بیماران سالمند که مبتلا به بیماری قلبی و یا کم خوابی هستند، گزینه مناسبی برای استفاده می باشد که دوز آن را دکتر معالج باید تشخیص دهد.

قرص ترازودون چگونه بر بدن تاثیر می گذارد؟

قرص ترازودون با مهار ورود سر.ت.نین به پایانه عصبی مغز، موجب تاثیرگذاری بر بدن می شود. با این حال سروتونین ها مدت زمان بیشتری با گیرنده های خود درگیر می مانند و آنها را تحریک می کنند. جالب است بدانید که خود قرص ترازودون نیز دارای ذرات آرامبخش هست که موجب رفع اضطراب و نگرانی می شود.

این مطلب را نیز بخوانید: عوارض مصرف نفازودون Nefazodone 

رابطه بی خوابی با قرص ترازودون

بسیاری از دکتران برای درمان بی خوابی بیمار خود، از ترازودون به جای بنزودیازپین‌ها استفاده می کنند. پزشکان در بررسی های اخیر متوجه شده اند که ترازودون دومین عامل تجویز شده برای بی خوابی بعد از بنزودیازپن هست. برای بی خوابی های ناشی از ترک اعتیاد و مواد افیونی نیز یم توان از این قرص به دستور پزشک استفاده کرد.موارد احتیاط در مصرف قرص ترازودون Trazodone

به دلیل فشار خون بالا در دوزهای بالاتر ، ترازودون اغلب به عنوان یک داروی ضد افسردگی استفاده نمی شود. معمولاً هنگام شروع SSRI برای درمان بی خوابی مورد استفاده قرار می گیرد (تا زمانی که بی خوابی با رفع افسردگی بهبود یابد).

در صورت وجود موارد زیر در خود یا خانواده روانپزشک خود را مطلع سازید.

  • سابقه شخصی یا خانوادگی در ابتلا به اختلال دو قطبی
  • سابقه شخصی و خانوادگی در اقدام به خودکشی
  • بیماری های قلبی، کبدی، ریوی
  • مشکلات مربوط به فشار خون
  • سابقه شخصی یا خانوادگی ابتلا به گلوکوم

موارد منع مصرف قرص ترازودون

موارد منع مصرف ترازودون عبارتند از:

  • حتما باید به تاریخ انقضای روی جعبه قرص یا دارو نگاه کنید، اگر تاریخ ندارد آن را استفاده نکنید.
  • هرگز ترازودون را به فردی که موقعیت و مشکلات مشابه شما را دارد پیشنهاد ندهید، این کار باید با نظر پزشک صورت گیرد.
  • اگر بیماری خاصی دارید، پزشک را در جریان قرار دهید.
  • حساسیت به اینگونه داروها و دیگر مواد شبیه به آن
  • قصد بارداری یا باردار بودن
  • دوران شیردهی
  • سابقه اختلال دوقطبی (شخصی – خانوادگی)
  • سابقه اقدام به خودکشی (شخصی – خانوادگی)
  • انواع و اقسام بیماری های قلبی
  • مشکلات تیروئید
  • مشکلات فشارخون
  • مشکلات کبد و کلیه
  • تومور در غده ادرنال
  • دیابت
  • مشکلات ادراری یا پروستات

موارد منع مصرف قرص ترازودون

مصرف قرص ترازودون Trazodone در افراد مسن

سالمندان می توانند نسبت به مصرف ترازودون Trazodone حساسیت بیشتری داشته باشند. سردرگمی، سرگیجه، خواب آلودگی و و طولانی شدن QT عوارضی است که بیشتر در سالمندان دیده شده است.

مصرف قرص ترازودون Trazodoneدر دوران بارداری و شیردهی

عوارض ناخواسته ای که مصرف این دارو به جنین می گذارد، ناشناخته است به همین دلیل مصرف آن در این دوران باید با احتیاط بیشتری باشد. در صورت مصرف دارو و بارداری قطع آن بدون نظر روانپزشک می تواند خطرناک باشد.

از آنجا که این دارو در شیر مادر ترشح می شود مصرف آن در دوران شیردهی بر اساس تشخیص روانپزشک خواهد بود. درصورت بارداری اگر واقعا به قرص ترازودون نیاز داشته باشید، با دوز کم توسط پزشک تان برای شما تجویز خواهد شد.

این مطلب را نیز بخوانید: عوارض مصرف Citalopram سیتالوپرام

مصرف قرص ترازودون Trazodoneدر کودکان

کودکان و سالمندان نسبت به گروه های دیگر سنی حساس تر هستند. عوارض و تاثیرات دارو ها نیز در این گروه ها بیشتر حس می شود. مصرف ترازودون Trazodoneدر کودکان کنترل شده و با تشخیص روانپزشک باید انجام شود.

دوز مصرفی قرص ترازودون

همانطور که پیش تر گفته شد، قرص ترازودون دارای سه دوز 50-100-150 میلی گرم هست. برای درمان افسردگی در بزرگسالان معمولا از دوزهای 150 گرم تا نهایتا 375 گرم استفاده می شود که این بازه به دستور پزشک بستگی دارد. در کودکان این دوز مصرف باید با وسواس بیشتری نسبت به بزرگسالان بررسی شود.

برای تایین دوز مصرف هر قرصی به میزان زیاد یا کم، تحقیقاتی باید روی فرد انجام شود تا تشخیص درست باشد.

نحوه و زمان مصرف قرص ترازودون

قبل از اقدام به مصرف داروی ترازودون، به بروشوری که داخل پعبه همراه دارو هست، دقت کنید و آن را بخوانید. این کار به شما کمک می کند تا اطلاعات جامع و نسبتا کاملی از دارویی که مصرف می کنید، داشته باشید و همچنین از عوارض احتمالی آن باخبر شوید.

در هر قسمتی اگر سوالی برایتان پیش آمد یا جایی مبهم بود، می توانید از پزشک معالج خود سوال کنید. مواردی که در هنگام استفاده از داروی ترازودون باید درنظر بگیرید عبارتند از:

  • دوز و مقدار قرص ترادوزون: این موضوع در هرکسی با فرد دیگری متفاوت است و به همین علت دقیقا به همان مقداری که روانپزشک برای شما تجویز کرده است باید مصرف شود. همچنین از کم یا زیادتر کردن دور و زمان مصرف دارو بشدت خودداری کنید!
  • عوارض جانبی احتمالی: برای جلوگیری از عوارض احتمالی، در بیشتر مواقع دکتر درمانگر شما، دوز دارو را با کم شروع کرده و کم کم افزایش می دهد.
  • نظم در دوره درمان: این دارو باید دقیقا سر وقت تعیین شده توسط پزشک مصرف شود و توجه داشته باشید که حداقل یک دوره را باید مطابق دستور پزشک کامل کنید.

نحوه و زمان مصرف قرص ترازودون

عوارض و اثرات جانبی مصرف قرص ترازودون Trazodone – عوارض مصرف ترازودون

قرص ترازولکس چه عوارضی دارد؟ در پاسخ به این سوال یاید گفت هر دارو به موازات تاثیرات مثبت بر بیماری عوارض ناخواسته ای نیز دارد که معمولا بعد از یک هفته از شروع مصرف بر طرف می گردد. عوارض جانبی شایع مصرف ترازودون Trazodoneبه تهوع ، سرگیجه ، فشار خون بالا و افت فشار خون وضعیتی ، ورم مفاصل قلبی ، آرام بخش و پریاپیسم (بخصوص با ترازودون) می توان اشاره نمود. در صورت تشدید یا تدام این موارد روانپزشک خود را مطلع نمایید. از قطع ناگهانی دارو بپرهیزید زیرا تاثیران منفی بیشتری خواهد داشت.

قرص ترازودون چه عوارضی دارد؟

در صورتی که با مصرف ترازودون علائم زیر را مشاهده نمودید ( تداوم و تشدید آنها) هر چه سریع به پزشک مراجعه نمایید.

لرزش (ترمور)، کابوس، زنگ در گوش، مشکلات ادرار، خون در ادرار، نشانه‌های عفونت (به عنوان مثال، تب، گلو درد مداوم)، تنگی نفس، درد معده / شکم،درد قفسه سینه / فک / بازوی چپ، غش، ضربان قلب سریع / نامنظم، تشنج، درد چشم / تورم / قرمزی، گشادتر شدن مردمک چشم، تغییرات بینایی (مانند دیدن رنگین کمان در اطراف چراغ)

این مطلب را نیز بخوانید: مشاوره روانشناسی

قطع ناگهانی قرص ترازودون چه عوارضی دارد؟

به گفته پزشکان حتی درحالی که فکر میکنید بیماری تان بهبود یافته و حالتان خیلی بهتر شده، نباید بطور خودسرانه قرص خود را قطع کنید یا زمان استفاده آن را عقب یا جلو کنید. به هیچ عنوان بدون نظر پزشک اقدام به خوردن دارو یا قطع آن نکنید، در اینصورت احتمالا دچار اضطراب شدید، آشفتگی و مشکل در خواب خواهید شد.

علائم اوردوز در ارتباط با قرص ترازودون

علائم اوردوز در بین افرادی که با دوز کم این دارو را استفاده می کنند، بسیار نادر تر از کسانی هست که طبق نظر پزشک، برای مشکل های حاد از دوز بالای این قرص استفاده می کنند. در ادامه چندمورد از علائم اوردوز توسط قرص ترازودون را به شما می گوییم.

  • برای جلوگیری از آسیب رسیدن به دیگران، هیچگاه داروی خود را با دیگران به اشتراک نگذارید.
  • هنگام مصرف داروی ترازودون، فشارخون و ضربان قلب خود را مرتبا اندازه گیری کنید تا حمله به شما دست ندهد.
  • از پزشک خود درباره اندازه فشارخون و ضربان قلب نرمال سوال بپرسید و تطبیق دهید.
  • راجع به جزئیات و حالات بدنی ناشی از مصرف دارو با پزشک خود صحبت کنید.
  • دائم تحت نظر پزشک باشید و روند درمان را عقب نیندازید، این کار باعث مانع پیشرفت عوارض جانبی در بدن شما می شود.
  • اگر خودتان یا فردی پیش تر از مصرف قرص ترازودون دچار تنگی نفس یا حمله قلبی شده، فورا با مرکز فوریت های پزشکی و اورژانس تماس بگیرید.

این مطلب را نیز بخوانید: خدمات روانپزشکی کودک و نوجوان

عوارض مصرف بیش از حد ترازودون

یکی از عوارض مصرف زیاد قرص ترازودون که گزارش شده است، سندرم سروتونین بوده است. البته این سندرم در تداخل دارویی با بیمارانی که علاوه بر ترازودون چندین SSRI را مصرف میکنند نیز دیده شده.

در استفاده از ترازودون هیچ پادزهری وجود ندارد و بنابراین در استفاده از آن باید درمان حمایتی باشد. هرکسی که مشکوک به استفاده بیش از حد قرص ترازودون هست، باید در اسرع وقت توسط دکتر متخصص معاینه و ارزیابی شود.

عوارض قطع مصرف قرص ترازودون

این موضوع به قدری مهم و حیاتی هست که باید خیلی به آن توجه کرد، باید از قطع ناگهانی یا شروع ناگهانی هرگونه قرصی که مستقیما با مغز شما در ارتباط هست، بپرهیزید. عوارض مصرف زیاد ترازودون یا قطع کردن آن بطور ناگهانی و خودسرانه، باعث بروز عوامل اضطراب و تحریک پذیری و حتی اخلال در خواب می شود.

داروهایی از این قبیل باید زیرنظر پزشک و بطور تدریجی قطع شوند. برای مصرف داروی ترازودون در هر فرمی که هست، بخصوص در نوع قرص، باید یا با غذا یا با معده خالی به دستور پزشک خورده شود.

عوارض قطع مصرف قرص ترازودون

تداخلات دارو مصرف قرص ترازودون Trazodone

این دارو نمی تواند سندروم سروتونین را به همراه داشته باشد، مگر آنکه همراه با دارو های دیگر مصرف شود. دارو هایی که منع مصرف همزمان با ترازودون را دارند عبارتند از:

  • دیگوکسین
  • مهار کننده‌های MAO
  • MDMA یا اکستازی
  • مخمر سنت جان
  • داروهای ضد افسردگی خاص (از جمله SSRI ها مانند فلوکستین/ پاروکستین، SNRI ها مانند دولوکستین / ونلافاکسین)مهار کننده‌های MAO

در ادامه به معرفی چندین نوع از انواع قرص ترازودون و بیان تداخلات دارویی و عوارض آنها می پردازیم:

  • قرص ترازودون با دوز 50 میلی گرم دارای عوارض تهوع و تداخل دارویی با داروهای مربوط به درمان تشنج میباشد.
  • قرص ترازولکس داروپخش 50 میلی گرم با عوارض استفراغ و تداخل دارویی با آنتی بیوتیک های ماکرالید میباشد.
  • قرص ترازودون رازک با عوارض اسهال دارای تداخل دارویی با بازدارده های پروتئاز hiv میباشد.
  • trazodone hcl 100mg tab با عوارض خواب آلودگی دارای تداخل دارویی با داروهای ضد قارچ هست.
  • trazodone hcl 50mg tab با عوارض گیجی دارای تداخل دارویی با بازدارنده های مونوآمین اکسیداز هست.

این مطلب را نیز بخوانید: خدمات روانپزشکی

بهتر است قبل از مصرف ترازودون تمام دارو های مصرفی را به اطلاع روانپزشک معالج برسانید.

برای دریافت مشاوره در تشخیص عوارض مصرف ترازودون Trazodone و درمان توسط دکتر فرامرز ذاکری متخصص اعصاب و روان و روانپزشک می توانید با شماره های 22260067 و 22725506 تماس بگیرید.

با دنبال کردن آدرس اینستاگرام دکتر فرامرز ذاکری از آخرین مقالات و مطالب سایت ایشان با خبر شوید.