دولوکستین duloxetine یکی از دارو های دسته مهارکننده های بازجذب بازگرداندن سروتونین-نوراپی نفرین Serotonin-Norepinephrine Reuptake Inhibitors (SNRIs) می باشد که در درمان های روانپزشکی تجویز می گردد. این دارو به صورت کپسول است و به راحتی از راه دستگاه گوارش جذب می شود.
موارد مصرف دولوکستین duloxetine
اغلب برای افراد مبتلا به افسردگی ، درد نوروپاتی و فیبرومیالژیا تجویز می گردد. همچنین برای درمان اختلالات اضطرابی تجویز میشود. این دارو اغلب برای درمان درد ناشی از آسیب عصبی در افراد مبتلا به دیابت (نوروپاتی دیابتی) استفاده گردد.
درمان افسردگی
درمان اضطراب
کنترل دردهای سطحی عصبی دیابتیک
کنترل دردهای مزمن عضلات اسکلتی
تداخلات دارویی مصرف دولوکستین duloxetine
مصرف برخی از دارو ها همزمان با مصرف دولوکستین duloxetine می تواند عوارض جانبی را تشدید کرده یا منجر به مشکلات دیگری شود. به همین دلیل قبل از مصرف دارو، دارو هایی که مصرف می کنید را به اطلاع روانپزشک خود برسانید.
وارفارین
کومادین
بوسپیرون
سایمتیدین
داروهای ادرارآور
فنتانیل، لیتیوم
مخمر سنت جان
ترامادول
تریپتوفان
سیپروفلوکساسین
سوماتریپتان
ناراتریپتان
ریزاتریپتان
و داروی ضد افسردگی دیگر مانند دزیپرامین، فلوکستین، فلووکسامین، پاروکستین و…
موارد قابل احتیاط در مصرف دولوکستین duloxetine
در صورتیکه سوابق ابتلا به هر کدام از بیماری های زیر را دارید، روانپزشک خود را مطلع نمایید:
بیماری کلیوی
بیماری های کبدی
تشنج یا صرع
خونریزی یا اختلال در لخته شدن خون
فشار خون بالا
گلوکوم
اختلال دو قطبی
سابقه سوء مصرف مواد مخدر
افکار خودکشی
مصرف دولوکستین duloxetine در دوران بارداری و شیردهی
در صورت بارداری یا قصد بارداری حتما روانپزشک خود را مطلع نمایید. تجویز این دارو در زمان بارداری می تواند مشکلاتی را برای جنین به وجود بیاورد. همچنین دولوکستین در شیر مادر ترشح می شودو میتواند به به کودک شیرخوار آسیب برساند. این باره با روانپزشک خود مشورت نمایید.
مصرف دولوکستین duloxetine در کودکان
از آنجایی که مصرف این دارو می تواند بر اشتها و وزن تاثیر بگذارد مصرف ان در کودکان تجویز نمی شود. علاوه بر این، افزایش تفکرات خودکشی نیز یکی دیگر از عوارض این دارو می باشد که در کودکان باید با دقت بالاتری تجویز گردد.
علائم بهبود بیماری از یک الی 4 هفته طول می کشد. در ایثن دوران نباید مصرف دارو را بدون اطلاع روانپزشک قطع نمود. همچنین افزایش یا کاهش دوز مصرف باید با نظر پزشک باشد. بسیاری از بیماران بعد از 6 ماه از شروع مصرف این دارو بهبودی کامل یافته اند.
عوارض و اثرات جانبی مصرف دولوکستین duloxetine
هر دارو به موازات تاثیرات مثبتی که بر بهبودی بیماری دارد، می تواند دارای عوارض ناخواسته نیز باشد. این عوارض که به صورت ملایم هستند اغلب بعد از یک هفته از بین می روند. اما با تشدید و عود آنها باید روانپزشک را مطلع نمود. از عوارض و اثرات جانبی مصرف دولوکستین duloxetine به موارد زیر می توان اشاره نمود.
عوارض جانبی مشابه دارو های SSRI است ، اما خشکی دهان و یبوست بیشتر در مورد اثرات نوراپی نفرین آن است.
ممکن است در بیماران مبتلا به بیماری کبد یا مصرف الکل سنگین ، احتمال ابتلا به کبد سمی وجود داشته باشد.
سردرد
حالت بین خواب و بیداری
خستگی مفرط
تهوع
خشکی دهان
افزایش تپش قلب
اختلالات بی خوابی
بی قراری
درد معده
یبوست
اضطراب
خواب پریشان
تاری دید
برای دریافت مشاوره در تشخیص عوارض مصرف دولوکستین duloxetine و درمان توسط دکتر فرامرز ذاکری متخصص اعصاب و روان و روانپزشک می توانید با شماره های 22260067 و 22725506 تماس بگیرید.
با دنبال کردن آدرس اینستاگرام دکتر فرامرز ذاکری از آخرین مقالات و مطالب سایت ایشان با خبر شوید.