ابتلا به افسردگی در نوجوانان رایج و متداول است و از افسردگی در بزرگسالان متفاوت است . اگر شما به نوجوانی بگویید که افسرده شده است، ناراحت می شود . انواع افسردگی در نوجوانان یکسان نیست .
نوجوانان مبتلا به افسردگی ممکن است برخی علائم زیر را داشته باشند :
- روحیه غمناک یا افسرده
- احساس بی فایده بودن و ناامیدی
- از دست دادن علاقه به چیزهایی که قبلا از آن لذت می برد .
- انزوا و گوشه گیری از دوستان و خانواده
- گریستن
- ناتوانی در خواب یا زیاد خوابیدن
- از دست دادن اشتها یا افزایش اشتها
- تحریک پذیری
- خستگی با وجود خواب کافی
- عدم توانایی تمرکز
- افکار خودکشی، صحبت از خودکشی یا اقدام به خودکشی
- افت تحصیلی
علل افسردگی در نوجوانان
- افسردگی می تواند ارثی باشد و در نوجوانانی که یکی از والدین و نزدیکانشان افسرده باشد، شایع تر است .
- متاسفانه افسردگی در نوجوانانی که در شرایط سخت اجتماعی مجبور به زندگی هستند، بیش تر دیده می شود . مانند زندگی در خانواده فقیر یا خانواده ای که در آن یکی از والدین مشکل اعتیاد داشته باشند .
- حوادث آسیب زا مانند از دست دادن یکی از دوستان یا والدین، طلاق یا ازدواج مجدد والدین، سوء استفاده جسمی یا عاطفی و …
- مشکلات جسمی مانند کم کاری تیروئید، سندروم قبل از قاعدگی و تغییر در هورمون های بدن، بیماری هایی مانند سرطان، دیابت، آسم، ایدز و …
- عوارض جانبی برخی از داروها
- داشتن خصوصیات شخصیتی خاص مانند اعتماد به نفس پایین یا وابستگی بیش از حد، خود انتقادی یا بدبینی، مصرف الکل، نیکوتین یا مواد مخدر دیگر
- داشتن موضوعاتی که بر عزت نفس تاثیر می گذارند . مانند چاقی، لاغری، کوتاهی یا بلندی قد و …
درمان افسردگی در نوجوانان
متاسفانه، انواع افسردگی در نوجوانان پنهان می ماند و درمان نمی شود . اغلب بزرگسالان متوجه نشانه های بیماری نمی شوند و آن را به رفتارهای ناشی از بلوغ ارتباط می دهند . در صورتی که متوجه تغییر خلق و خو و رفتارهای نوجوانان خود به مدت بیش از دو هفته شدید، ملاقاتی را با پزشک تعیین کنید و علائم و رفتارهای او را شرح دهید و مشاوره دریافت کنید . حتما نوجوان خود را روشن سازید که تصور نمی کنید که او دیوانه یا روانی است، اما باید در مورد سلامت روان خود با یک متخصص صحبت کند . در صورت تشخیص ابتلا به یکی از انواع افسردگی در نوجوانان و نیاز به بررسی بیش تر، شما به یک روانکاو یا روانپزشک ارجاع داده خواهید شد . بسته به نوع و شدت افسردگی از روش هایی مانند گفتگو درمانی، خانواده درمانی، گروه درمانی و دارو درمانی استفاده می شود .
برای تعیین وقت قبلی و مشاوره با بهترین متخصص اعصاب و روان و بهترین روانپزشک تهران با شماره های 02122260068 – 02122260067 تماس حاصل فرمایید .